top of page

5 dôvodov prečo používať prírodné parfémy

Aj vy milujete vábivé, jemné či zmyslené vône parfémov? A čo tak skúsiť nejaký ten prírodný parfém? Prírodné parfémy sú nielen in a eko. Povedzme si však viac.


Parfém bez syntetických vôní

Prírodné produkty sú dnes naozaj in. Množstvo alergií a intolerancií hýbe totiž našim svetom. Hlavný rozdiel medzi prírodným parfémom a bežným parfémom je práve v rozdielnom zložení. Jednoducho povedané tie prírodné parfémy obsahujú výťažky a extrakty z prírodných a rastlinných látok či esenciálne oleje. Konvenčné parfémy obsahujú zväčša syntetické vône a chemicky vyrábané vonné zložky. Rozdiel v syntetickej a prírodnej vôní je naozaj celkom badateľný. Nemyslite si však, že prírodné parfémy sú nudné a fádne. Z prírodných látok dokážu skúsení parfuméri vykúzliť nádherné kompozície plné ŽIVOTA!




Šetrnosť k pokožke a prírode

Často sa dnes skloňuje fráza, že je kozmetika či prípravok šetrný k pokožke. Znamená to, že ju zbytočne nedráždi a nazaťažuje. Prírodný parfém okrem pokožky nezaťažuje ani planétu a životné prostredie. V prírode sa biologicky ľahko rozkladá, čo je super eko! :)


Prírodné parfémy a ich vplyv na zmysly

Poďme sa pozrieť na to, ako dokáže prírodný parfém vplývať na zmysly a zmyslové vnímanie. Vôňa je totiž naozaj veľmi silný vnem, ktorý nás dokáže vnútorne, mentálne či emocionálne ovplyvniť. Každá je iná a pôsobí inak. 100 % prírodné esenciálne oleje, z ktorých sú prírodné parfémy často vyrábané sa využívajú v aromaterapii na rôzne účely. Dokážu uvoľniť myseľ, dodať energiu alebo upokojiť či zlepšiť náladu. Vône teda majú vplyv na naše energetické telo a systém.


prírodné vône parfémov
prírodné parfémy

Zmiernenie stresu či dodanie energie?

Dnes, keď je fenomén stresu na vzostupe a neviditeľne sa zakráda, je vhodné mať relaxačné prostriedky, ktoré vám doslova dobijú baterky alebo uvoľnia napätie. Krásne vône prírodných parfémov môžu byť jednou z možnosti, ako doplniť svoj deň niečím príjemným. Kompozície sú intenzívne, no jemné zároveň. Dostanú sa vám pod kožu. Mnohé vône sú ženské a zmyselné, čo obohatí vaše krehké sebavedomie a atraktivitu. Navyše nebudete dráždiť pokožku syntetickými zložkami, čo sa môže mnohým naozaj veľmi hodiť.


Umenie i veda zároveň

Vyrobiť parfém nie je také jednoduché!

Je to umením i vedou zároveň. Vybrať zo stoviek možných aromatických zložiek tie správne, pospájať ich do nádhernej kompozície, aby všetko fungovalo, ladilo ako má, si vyžaduje i určité znalosti a odbornosť. Prírodné parfémy sú preto priam umeleckými dielami. Nechajte sa nimi okúzliť aj vy a nejaký si skúste. uvidíte sami.


Tip

Vedeli ste že?...

Máme aj slovenské prírodné parfémy Aurora a Luna? Nájdete ich napríklad aj v eshope www.naturshop.sk.


12 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page