top of page
  • info

Ako arganový olej uchovávať

Poďme sa pozrieť na to, ako uchovávať arganový olej, ktorý je kvalitným prírodným prostriedkom na mnohé neduhy. Dokáže vyživiť a zlepšiť kvalitu vlasov a pokožky. Pôsobí proti starnutiu a ukázalo sa, že dokáže ovplyvniť aj ochorenia srdca či kĺbov. Základ je uchovávať otvorený arganový olej v tmavšej fľaštičke, prípadne vloženej do papierového obalu, aby bol olej v tme a dobré by bolo, aby aj miestnosť bola chladnejšia. Olej tak dlhšie udrží svoje aktívne látky a bude dlhšie svieži. Priame slnko môže arganový olej značne znehodnotiť, tak si na to dajte pozor. Pokiaľ ho počas jedného roka nespotrebujete, odporúča sa ho kvalifikovane zlikvidovať alebo postupovať podľa inštrukcií výrobcu na obale.


arganový olej

Existujú aj ďalšie rastlinné oleje, ktoré pôsobia napríklad proti starnutiu pokožky. Napríklad olivový olej, slnečnicový, kokosový či avokádový a jojobový. Je ich rozhodne viacej, avšak napriek tomu argan v niečom vyniká. Pokiaľ si ho chcete kúpiť nájdete ho aj v online predaji. Stačí kliknúť na link v tomto článku a nájdete kvalitný bio arganový olej, ktorý ponúka e-shop Naturshop.sk. Dá sa v prvom rade používať ako kozmetické médium. Natieraním na pleť alebo aplikáciou do kúpeľa podporíte pokožku a aktívne blahodarné látky sa z oleja dostávajú čiastočne aj do krvného obehu.


prírodné produkty

Ideálne je hľadať si veľmi kvalitný arganový olej, ktorý je jednak za studena lisovaný a jednak má napríklad aj bio kvalitu, čo zaručí, že nebude obsahovať toxické pesticídy a podobné látky. V dnešnej dobe je už lepšie sa im vyhnúť. Olej má príjemnú zlatistú farbu a sladkú, orieškovú chuť. Pokvapkať ním preto môžete aj niektoré potraviny, pokiaľ je určený aj na konzumáciu. V porovnaní s inými rastlinnými olejmi je však o niečo drahší, preto si dajte pozor na lacné falzifikáty, ktoré môžu byť miešané s inými olejmi alebo prímesami.

7 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page