top of page

Aké výhody prinášajú posuvné dvere?

Posuvné dvere boli prvýkrát použité údajne v prvom storočí v rímskych domoch. Archeológovia totiž našli dôkazy o posuvných dverách či ich predchodcoch v oblasti Pompejí v Taliansku. Posuvné dvere sú dokonalým doplnkom každej priestorovo úspornej šatníkovej skrine. Majú veľmi atraktívny až luxusný dizajn a slúžia najmä na to, aby šetrili priestor, ktorý by ste pri otváracích dverách potrebovali, aby ste sa jednotlivé krídla dverí dali pohodlne otvoriť.


posuvné dvere

Posuvné dvere sa nepoužívali len na šatníkové skrine. Shoji (tradičné japonské dvere) sa v Japonsku používali ako priečky medzi miestnosťami už od 14. storočia pred naším letopočtom. A to je teda naozaj veľmi dávno! Na rozdiel od moderných posuvných dverí, ktoré by ste dali do svojej posuvnej skrine, sú tieto dvere tenké ako papier a drží ich pohromade bambus alebo drevo. Pridanie skla a kovu do posuvných dverí znamená, že sú teraz robustnejšie, odolnejšie  a majú schopnosť prepustiť viac svetla do miestnosti, pretože sa často dajú vyplniť sklom.


posuvné dvere

Posuvné dvere na šatníkovej skrini sú však ozaj skvelým vynálezom. Vyzerajú výborne, efektne a moderne a okrem toho šetria priestor, ktorý môžete využiť na niečo úplne iné. Dostatok miesta okolo postele je dôležitý nielen podľa feng shui, ale aj pre človeka z logických dôvodov. Potrebujete svoj priestor, keď z postele vstávate, keď si idete ľahnúť a aj preto, aby ste sa cítili dobre v spálni. V menších spálňach sú posuvné dvere obzvlášť praktickým prvkom, ktorý spálni dodá praktickú funkčnosť a viac miesta. Rozhodne je veľmi zaujímavé, že už v dávnej hostórii ľudia o posuvných dverách vedeli a dokonca ich aj boli schopní používať. Tento praktický prvok sa dochoval až dodnes, čo znamená najmä to, že naozaj je to dobrá vec, ktorá poslúži. Posuvné dvere sa dajú skvelo umiestniť aj do interiéru. Materiál, ktorý vyberiete bude dávať miestnnosti charakter a atmosféru.

 

6 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page