top of page

Nábytok: Harmónia bývania prináša lepšiu životnú pohodu

Myslíte, že nábytok nie je dôležitý? Práve naopak! Dokáže vytvoriť príjemnú atmosféru a pohodu v priestore, čo prispieva k celkovej harmónii a rovnováhe.


Jednotlivé kúsky nábytku vplývajú svojimi tvarmi, farbami, prevedením a celkovým dizajnom na energiu v miestnosti, a tým aj na ľudí. Urobiť si domov útulným a príjemným je určite snom každého. Nový nábytok k tomu v značnej miere prispeje.


Dnes je in minimalistický štýl s čistými líniami a tvarmi, ktorý efektne dopĺňa nejaký ten výrazný prvok. Či už vankúš na sedačke, obraz alebo posteľná bielizeň. Výber farieb sa môže riadiť modernými trendami, ale aj osobným štýlom. Záleží len na vás. Dôležité je umiestniť a zladiť nábytok tak, aby pôsobil harmonicky a jednotne. Kým kedysi sa preferovali rovnaké kúsky v rovnakom dizajne, dnes je úplne bežné ladiť k sebe nábytok z rôznym dekorom. Podstatný je výsledný dojem z miestnosti.


Vplýva nábytok na zdravie?

Určite, áno! Napríklad v prípade postele ovplyvňuje značne kvalitu spánku, a tým aj fyzické a mentálne zdravie. Postele a matrace treba vyberať vzhľadom na svoje priority a zdravotné požiadavky. Ortopedický matrac je skvelým pomocníkom, aby nebolel chrbát a telo sa vedelo uvoľniť. Pohodu zvýši aj posteľ s polohovateľným roštom na hlavu i nohy.



A čo rodina, ovplyvňuje aj ju?

Môže ju pozitívne ovplyvniť napríklad usporiadaním obývačky. Ak sa vytvorí príjemný priestor pre celú rodinu, budú v nej všetci radi tráviť čas. Jedným zo spôsobom, ako to urobiť je dostatočne veľká sedačka, Prípadne aj rohová do tvaru L alebo U, kde by sa zmestila celá rodina a dobre na seba videla.


Feng Shui má niečo do seba!

Čínsky majstri feng shui tvrdia, že usporiadanie nábytku vytvára energiu, ktorá ovplyvňuje atmosféru priestoru, a tým aj ľudí, ktorí v ňom trávia čas. Majú teda niektoré zásady, ktoré nasledujú. Napríklad nesedieť chrbtom k dverám alebo k oknu, mať vždy čistý a uprataný stôl, tlmiť príliš ostré hrany napríklad popínavou rastlinou ap. Dôležitý je aj výber materiálov a farieb. Často sa tu riadi aj svetovými stranami a osobnými kua číslami jednotlivcov.


Tak si doprajte harmóniu doma aj vy a pouvažujte, ktoré kúsky nábytku vás doma rušia a či ich viete vymeniť za nové.


kvalitná posteľ Elpo nábytok
Kvalitná posteľ z e-shopu Elpo-nabytok.sk
12 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page