top of page
  • info

Používate esenciálne oleje? Dajú sa aj miešať

Pokiaľ aj vy používate obľúbené esencialne oleje skúste ich aj navzájom miešať. Najlepšie sú prírodné oleje, ktoré sa vyrábajú destiláciou z prírodných zložiek a priamo z rastlín kvetov. Existujú totiž aj syntetické vonné oleje a tie obsahujú aj nejaké tie umelo vytvorené parfémy a vône. I keď sú možno podobné vône lacnejšie, vsaďte radšej na kvalitu a prírodné zloženie, ktoré je pre telo akceptovateľnejšie. Dnes sa esenciálne oleje najviac využívajú na rozvoniavanie priestoru v domácnosti. Kedysi sme na to používali sviečku a aromalampu s vodou, ktorú si určite zoženiete ešte aj dnes. Väčšina ľudí však používa praktický elektrický aromadifuzér. Doňho stačí nakvapkať pár kvapiek vášho obľúbeného oleja a je to!


aroma difuzer

Esenciálne oleje však môžete aj navzájom miešať. Ak si kúpite viaceré jednozložkové olejčeky, vytvoríte z nich mnohé zaujímavé zmesi. Inšpirovať sa môžete na internete, kde nájdete naozaj množstvo skvelých receptov na miešanie vonných olejov. Napríklad škorica pomaranč a klinček, pre dokonalú vianočnú vôňu alebo bergamot a citrón pre povzbudzujúci a osviežujúci tón, levanduľu môžete obohatiť pomarančom alebo mandarínkou, variantom môže byť eukalypt alebo iná doplnková vôňa. Možností je naozaj mnoho.


miešanie esenciálnych olejov

Vytvoriť sa dajú skvelé vonné kompozície a možno vás to začne aj baviť. V receptoch, ktoré sa zdieľajú na internete nájdete aj odporúčané dávkovanie, nakoľko pomer je  tiež dôležitý, ako namiešať príjemnú vôňu. Neskôr však iste získate bohaté skúsenosti a budete to už vedieť sami. No a pre tých, ktorým sa oleje miešať nechce – môžete si kúpiť priamo zmes olejov, ktoré majú zväčša nejaké zameranie – napríklad harmónia, energia, relax a podobne. Nezabudnite si však zvoliť dobrý zdroj nákupu, ktorý ponúka kvalitné prírodné esenciálne oleje. Zdravie je predsa na prvom mieste.

6 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page