top of page

Prírodná kozmetika a esenciálne oleje dodávajú pleti výživu a energiu

Zdravie je na prvom mieste. Nemali by sme však zabúdať ani na zdravie pokožky, v čom nám môže pomôcť práve prírodná kozmetika a esenciálne oleje.


Prírodná kozmetika je taká, ktorá sa vyrába v súlade s prírodou a obsahuje prírodné zložky ako minerálny, rastlinné oleje, extrakty, esenciálne oleje a látky z nich odvodené. Žiadne petrochemické prísady v nej nemajú svoje miesto. Prírodná kozmetika pôsobí na pleť veľmi šetrne a prirodzene, podporuje a chráni ju, dodáva hydratáciu i výživu, a to veľmi prirodzenou cestou, cez látky z prírody. Telo ich veľmi dobre prijíma a vie ich aj zužitkovať. Staráme sa tak o svoje zdravie a o zdravie pokožky.



Kedy o prírodnú kozmetiku nejde?

Pokiaľ je kozmetika deklarovaná ako prírodná, avšak obsahuje zložky ako napríklad parabény, ropné deriváty, rôzne SLS a podobné penivé prísady, nejde tak úplne o prírodnú kozmetiku alebo eko kozmetiku a bio kozmetiku. V tomto smere pomáhajú v orientácii značky, ktoré určujú a najmä zaručujú, že zloženie je prírodné a že značka je naozaj ekologická, čo znamená aj ekologický prístup k výrobe, procesom alebo obalom. Podobnými značkami sú v Európe napríklad NATRUE, COSMOS, BDIH, ECOCERT a podobné.


Prečo je zdravšia?

K otázkam, čo zdravé je alebo nie je sa oficiálne vyjadrovať nedá! Avšak poďme na to logicky. Zložky prírodnej kozmetiky sú biologicky odbúrateľné v prírode, nezaťažujú vodné zdroje, sú šetrné k pokožke a k našim telám. Obaly majú zväčša recyklovateľné alebo dokonca už dnes niekedy aj kompostovateľné. Tento zelený prístup je skutočnou cestou k trvalej udržateľnosti a iste stojí za povšimnutie. Či už zdravá je alebo nie - na to si iste každý spraví svoj vlastný názor.


Esenciálne oleje a ich prínos

Esencie pochádzajú z kvetov, rastlín, listov, kôry a iných častí. Ich prínosom je aróma, ktorá je intenzívna, koncentrovaná a stimuluje zmysly alebo pôsobí na funkcie v tele, či vnútorné orgány. Používajú sa samostatne, ale aj do prírodnej kozmetiky a prírodných parfémov.



2 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page