top of page

Zlepšite Feng Shui spálne jednoduchými tipmi

Feng Shui spálne dokáže divy. Bude sa vám rozhodne lepšie spať a zmeníte aj atmosféru miestnosti na nepoznanie. Stačí spraviť pár vecí!


Pre tých, ktorí nevedia presne zaradiť, čo to Feng Shui vlastne je, máme jednoduchú a úprimnú definíciu. Ide o súbor zásad, tipov, princípov a rád, vďaka ktorým sa dá ovplyvňovať to, ako prúdi energia v miestnosti. Cieľom je ju zharmonizovať tak, aby vytvorila príjemnú a požadovanú atmosféru. Pokročilé Feng Shui berie do úvahy aj konkrétnych ľudí, ktorí v danom priestore bývajú alebo trávia čas.


feng shui


Základom je energia 8 svetových strán (smerov) a energia piatich elementov. Každá farba, materiál, tvar má v sebe energiu niektorého z piatich prvkov, pričom každý prvok podporuje jeden ďalší a rovnako aj oslabuje jeden ďalší. Je teda práve úlohou dobrého feng shui dizajnéra, aby prvky zladiť tak, aby sa podporovali a vytvorili perfektnú harmóniu.


Rozloženie nábytku podľa Feng Shui

Feng Shui sa zaoberá aj tým, ako nábytok rozložiť, a tiež ako podporiť prúdenie energie tam, kde je to potrebné, alebo ako ju spomaliť tam, kde je príliš ostrá a rýchla.

V zásade sa treba vyhýbať pár veciam, a to napríklad aby v miestnosti vznikli samé priame línie (napríklad umiestnením nábytku len popri stenách. Treba ich niečím prerušiť a energiu pekne zharmonizovať.

Porušenie priamej línie môže napríklad znamenať to, že do priestoru doplníte ďalší kus nábytku, napríklad stoličku, kreslo či koberec a otočíte ho napríklad kolmo na roh, iný nábytok alebo nejakú priamu líniu nábytku v miestnosti. Umiestnite ho na pomyselný oblúk, aby energia nešla len jedným smerom. Tieto jednoduché tipy dokážu značne zmeniť prúdenie energie v miestnosti,ako je to napríklad na tomto obrázku nižšie.


feng shui úprava nábytku

A čo feng shui spálne?

Feng Shui spálne má pár tipov, ktoré stoja za to. Posteľ môže byť drevená s nočnými stolíkmi. Jej poloha by mala byť tak, aby ste mali výhľad na dvere, nie však priamo pod oknom alebo proti dverám. Vyhnite sa príliš priamym líniam a umiestnite veľký príjemný koberec, ktorý priestor zjednotí. Farby zachovajte neutrálne a jemné, aby upokojovali. Ak sa dá, natočte kusy nábytku, ktoré sú postavené voľne v priestore tak , aby neboli v priamych líniách miestnosti. Ostré rohy a línie môžete tiež harmonizovať obrazmi nad posteľou, na stenách alebo rastlinami. Riaďte sa aj svojou intuíciou, vkusom a pocitom pri týchto drobných zmenách.

Podobne sa dá postupovať aj pri umiestňovaní sedačky, nielen postele.

4 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page