top of page

Ako si vybrať dokonalú sedačku? Dizajnérske inšpirácie ǀ ELPO

fithits Krása a šmrnc v interiéri je základom! Musíme sa v ňom cítiť dobre. Súlad farieb a jednotlivých kúskov nábytku by mali spolu vytvárať dokonalú harmóniu.


Pozrime sa dnes bližšie na zariaďovanie obývačky. Obývačka je hlavnou spoločenskou miestnosťou v byte alebo dome, preto sa s ňou môžeme naozaj „vyhrať“. Ako sa rozhodnúť? Na čo presne sa zameriavať pri vytváraní dokonalo zariadeného priestoru?


sedacka
Ako si vybrať skvelú sedačku.


1. Čiastočne zariadený / nezariadený priestor?


Ústredným prvkom v obývačke je určite sedacka. Pokiaľ ste sa rozhodli kúpiť si úplne novučičkú, pohodlnú a krásnu sedačku, v modernom a zároveň nadčasovom dizajne, je nutné ozrejmiť si najskôr to, či už máme nejaké iné kusy nábytku, ktoré v obývačke budú, či sú vymaľované steny, alebo sa s nimi dá ešte pracovať a potom sa môžeme posunúť k výberu sedačky. Pokiaľ zariaďujeme novú miestnosť bez nábytku, môžeme začať práve výberom sedačky, ako hlavným prvkom v miestnosti, a potom k nej dolaďovať a dekorovať všetko ostatné.



sedacka
Sedačka VITON, nábytok ELPO

TIP: Elpo nábytok sedačky disponujú krásnym elegantným nadčasovým dizajnom. Pôsobia luxusne a moderne zároveň. Elegantné prevedenia na nožičkách sú obzvlášť originálne. Farbu si môžete vybrať zo vzorkovníka akú chcete a aká vám bude ladiť s priestorom. (viď článok nižšie, výber farby).

Na obrázku je sedačka od ELPO nábytku VITON. Má kvalitné ergonomické sedáky vyplnené elastickou PUR penou. Zladená je k béžovej a bledomodrej farbe v interiéri. Dobre sa hodí aj k bielej a čiernej, doplnenej zlatými doplnkami. Vankúšiky na sedačke sú, no môžete ich oživiť ďalšími v kontrastných farbách.



2. Aké sú dizajnové trendy v roku 2022 a ako zvoliť farbu sedačky?


V roku 2022 sa dizajn uberá smerom k oblým líniám, vlnovkám, zemitým a neutrálnym farbám a prírodným materiálom.


Neutrálne farby sú klasickým nadčasovým prístupom k dizajnu miestností a preto ich výberom nič nepokazíte. Momentálne „in“ sú zemité farby! K zemitým farbám patrí prírodná béžová farba, hnedá a odtiene hnedej farby, krémová. Dajú sa kombinovať veľmi dobre s bielou, čiernou alebo zelenou farbou, prípadne jemnou ružovou. Vo všeobecnosti však platí, že do malej miestnosti treba skôr voliť svetlejšie farby a do väčšieho priestoru sa dá na malé plochy umiestniť aj tmavšia farba. K zemitým farbám sa dokonale hodia prírodné materiály, ako je drevo, textílie, ratan a podobne.



sedacie súpravy
Sedačku GLAM nájdete v eshope elpo-nabytok.sk


TIP: Tak, ako je vidno na obrázku, trochu tmavšia sedačka z Elpo nábytku, model GLAM je v zemitej farbe. Má opäť elegantné nožičky a kvalitný ergonomický sedák s pružinami. Dá sa rozložiť a upraviť na spánok. Klasický štýl je obohatený moderným šmrncom. No nechceli by ste ju mať aj vy? :)



Pokiaľ teda zvolíte farbu sedačky v tmavšom odtieni, mala by byť stena a koberec pri nej v kontrastnej bledej farbe. Naopak keď zvolíme farbu sedačky bledú alebo neutrálnu, môžete si dovoliť tmavší koberec a prípadne aj stenu za sedačkou môžete mať tmavšiu. Nie je však nič neobvyklé, keď je celá miestnosť ladená v bledších odtieňoch a sekundárna farba dopĺňa celý dojem len v doplnkoch a detailoch. Záleží, čo sa vám páči a čo chcete v miestnosti zvýrazniť akcentom.




3. Vyberte si do dizajnu obývačky 3 základné farby


Ak ideme teda zariaďovať svoju obývačku sami, ideálne je vybrať si maximálne 3 farby, ktoré do priestoru budete ladiť. Pričom jedna z nich môže byť tmavšia. Tieto tri farby môžete kombinovať v rôznych tónoch, či už bledších, stredných alebo tmavých. Napríklad: bledohnedá farba dreva, jemná sivá a zelená smaragdová a jej odtiene.


Inšpirujte sa! Vráťme sa však k výberu sedacich suprav.



4. Oživenie sedačky vankúšmi


Sedacie súpravy sa u nás bežne kupujú skôr v neutrálnych farbách. Ak si farbu naozaj vybrať neviete, zvoľte béžovú, krémovú, či odtieň sivej alebo hnedej farby. Výrazné a veselšie odtiene môžeme potom priestoru dodať skôr vo vankúšoch, obrazoch a iných doplnkoch a detailoch v obývačke, ktoré pekne zladíme s vybranými doplnkovými farbami.


Ak sa Vám páčia vankúše na sedačke, môžete svoju sedačku oživiť vankúšikmi vo farbách, ktoré v izbe už máte alebo ste si zvolili do svojej dizajnérskej palety pre zariaďovanie obývačky. Vankúše znesú aj veselšie a výraznejšie farby, a tak môžete sedačku mať v elegantnej zemitej alebo neutrálnej farbe.



sedačky
Sedačka CORFU v rôznych veľkostiach. Objednáte v ELPO nábytku.

TIP: Sedacka CORFU je obľúbeným modelom v ELPO nábytku pre svoj jedinečný dizajn, ale aj maximálny komfort a možnosť vybrať si z rôznych veľkostí. Sedacie supravy CORFU majú polohovateľné opierky na hlavu a nastaviteľné lakťové opierky tiež. Dajú sa rozkladať pre spánok a objednať v rôznych farbách. Dokonale ich oživíte sadou dizajnových vankúšov vo farbách interiéru. Tento kúsok je moderný i pohodlný a funkčný.



5. Výber tvaru sedačky


Pokiaľ ide o tvar sedačky to je samozrejme vec vkusu! Moderne tvarované sedačky sú však vyhľadávanými modelmi. Čisté línie a jemne oblé tvary sú dnes IN.


TIP: Môžeme oceniť jedinečné sedačky v ELPO nábytku nakoľko sa výrobcovi a dizajnérovi podarilo skĺbiť moderný šmrnc daný prevedením a materiálmi a elegantný dizajn. V niektorých modeloch i klasický dizajn. Nožičky sú jedinečným elegantným prvkom tohto nábytku a nesmieme zabudnúť ani na ergonomické a nastavovateľné časti. Jednoducho skvelá kvalita za férovú cenu.


Pozrieť všetky modely sedačiek ELPO nábytku si môžete na linkoch v tomto článku alebo na www.elpo-nabytok.sk


Zariaďte si svoj domov v štýle modernej elegancie...


sedacie supravy
Elpo nábytok má vkusné moderné, elegantné sedačky, navštívte e-shop elpo-nabytok.sk

184 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page