top of page
  • info

Ako si zlepšiť náladu, keď potrebujete povzbudenie?

Život nás niekedy postaví pred výzvy, ktoré nám môžu zamotať myseľ a ovplyvniť náladu. Avšak, existujú spôsoby, ako si zlepšiť náladu aj v ťažších chvíľach.


Tu sú niektoré jednoduché tipy na zlepšenie nálady, ktoré by mohli pomôcť:


Premýšľajte o pozitívnych veciach a udalostiach

Zamyslite sa nad tým, za čo ste vďační, čo sa vám podarilo, čo oceňujete. Pravidelné praktizovanie vďačnosti môže posilniť mentálnu pohodu a pomôcť sústrediť sa na pozitíva v živote. Myseľ sa rozhodne dá trénovať, no treba na to pravidelnosť a trpezlivosť.


Vôňa dokáže povzbudiť!

Vôňa, tá rozhodne dokáže povzbudiť. Pôsobí cez zmysly na našu náladu a emócie. Príjmené vône vám dodajú dávku potrebnej energie. Vyskúšajte aj príjemné prírodné vône, ktoré nájdete napríklad v niečom podobnom, ako je prírodná kozmetika alebo vôňavé esenciálne oleje, ktoré si môžete dať do aromadifuzéra alebo horúceho kúpeľa.


Fyzická aktivita ako spôsob ako si zlepšiť náladu

Prostriedkom ako si zlepšiť náladu môže byť aj cvičenie, ktoré uvoľňuje endorfíny, hormóny šťastia. Nemusí to byť náročný tréning; krátka prechádzka, džoging alebo jóga môžu mať výrazný vplyv na náladu a celkovú energiu.



ako si zlepšiť náladu, fithits


Komunikujte so zvieratami

Zvieratá, najmä domáci miláčikovia, môžu prispieť k zlepšeniu nálady. Ich prítomnosť a láska sú povzbudivé a uvoľňujúce. Hladkanie mačiek alebo psov sa používa aj ako terpaia, preto je prítomnosť zvieratka často až antistresová.


Počúvajte hudbu

Hudba má neuveriteľnú silu ovplyvniť našu náladu. Nájdite hudbu, ktorá vám robí radosť, a nechajte sa unášať melódiou.


Kreativita

Máte radi maľovanie, písanie, alebo iné tvorivé aktivity? Venujte sa im. Tvorivosť môže byť efektívnym spôsobom ventilovania emócií a dodáva mnoho novej energie. Nájdite si hobby, ktoré vás baví a zlepší vám náladu.


Zmeňte vizáž

Naša vizáž je niečo s čím sa stotožňujeme a čo ovplyvňuje pohľad na nás samých, ako aj pocit, ktorý zo seba máme. Pokiaľ potrebujete chytiť nový dych, alebo si zlepšiť náladu, je skvelé zmeniť účes, vizáž, kúpiť si nové kúsky oblečenia a vychutnať si túto novú dávku energie. Zmeniť či vytónovať farbu vlasov môže pomôcť napríklad prírodná henna, špeciálne henna na vlasy.


Choďte na slniečko

Slnko je prirodzeným zdrojom vitamínu D, ktorý môže pozitívne ovplyvniť náladu. Strávte čas vonku a vychutnajte si slnečné lúče a čerstvý vzduch, prípadne niečo, čo ich nahradí, ak je zamračené. :) Môžu to byť napríklad príjemné, voňavé sójové sviečky.


Naučte sa techniky relaxácie

Metódy ako meditácia alebo hlboké dýchanie môžu znížiť stres a uvoľniť napätie. Mnohým doslova zlepšujú náladu na niekoľko dní.


Robte dobré skutky

Pomoc druhým môže byť nesmierne povznášajúca. Aj malé skutky lásky a dobroty môžu mať veľký vplyv na vašu náladu.


Zdravý spánok

Nedostatok spánku môže spôsobiť podráždenosť a zníženú náladu. Starajte sa o dostatočný, kvalitný spánok. Chcete vedieť ako zlepšiť spánok? Prečítajte si o tom náš článok TU.


Nesnažte sa ovládať neovládnuteľné

Niekedy nezvládneme všetko. Ak sa veci nevyvíjajú podľa očakávania, naučte sa prijať to, čo nemôžete zmeniť. Pamätajte, že je v poriadku mať zlé dni. Dôležité je naučiť sa, ako s nimi pracovať a nájsť spôsoby, ako si povzniesť náladu.


relaxácia, oddych, fithits

5 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page