top of page
  • Obrázek autoramahim99

Tak preto chceme byť FIT

Aktualizováno: 24. 2. 2021

fithits proste chce blogovať o téme ako byť FIT, pretože byť FIT je jednoducho dôležité v tom, ako mať dosť energie na život, vzťahy, prácu, všetko. Ako sa udržať FIT, v kondícii, čo robiť pre svoje zdravie a ako sa môžeme navzájom inšpirovať a motivovať na túto tému. Chceli by sme blogovať o skutočnom živote, o skutočných skúsenostiach, príbehoch a zážitkoch, o motivácii a pozitívnom prístupe k životu a ku všetkému.

preto chceme byť fit, blog o zdraví
"Zdravie nie je všetkým, ale bez zdravia je všetko ničím"

Túto múdru vetu o zdraví, že "Zdravie nie je všetkým, ale bez zdravia je všetko ničím", povedal kedysi dávno Paracelsus a úplne s ním súhlasím. Keď je človek zdravý, berie zdravie ako prirodzenú súčasť seba. Akonáhle sa však objaví nejaký problém, všetko ostatné ide stranou a nám nezáleží na ničom inom len na tom, aby sme opäť boli FIT. Keď som posledne bola dosť chorá, všetko muselo zastať. Práca, sociálny život, semináre stretnutia, nákupy, všetko, dokonca aj niektoré myšlienky. Prekvapilo ma, ako toto funguje, že zrazu, skoro v jednom okamihu sa všetky priority zmenia na jedinú: "prežiť" a byť opäť FIT.


Často sa taký okamih môže stať pre človeka prelomovým a možno poprehadzuje rebríček svojich životných priorít.

Možno nie pri obyčajnej nádche, ale niekedy si možno chorí, nevládni a pripútaní k postieľke povieme: keď vyzdraviem, budem viac cvičiť a začnem chodiť zase na jogu, alebo potrebujem viac relaxovať a meditovať, alebo




zmením prácu, lebo táto ma vyčerpáva. Osobne som si uvedomila práve to s prácou, ako veľmi ma vyčerpáva a že by som potrebovala ušetriť nejakú energiu sama pre seba a pre svoje telo a psychiku. A tak, čo si vlastne uvedomujem až teraz, o dva mesiace na to sa stalo to, že som bola okolnosťami prinútená pracovať z domu a premiestniť eshop domov. Malo to veľa mínusov, ale jedno plus a to, že energiu, čo som stratila pri každodennom cestovaní v zápchach som ušetrila pre seba :)


Rebríček životných priorít môže vyzerať napríklad takto

Na prvom mieste väčšinou rodina, potom práca resp kariéra. Hobby, ktoré nás bavia a radi nimi trávime svoj voľný čas. Životné ciele, ktoré chceme dosiahnuť -väčšinou hmotné v dnešnej modernej dobe, napríklad kúpiť si dom, byt, záhradu, či auto, vo vyšších vrstvách možno aj lietadlo :D . Keď sme zdraví, mladší a vitálni, zdravie je väčšinou na poslednom mieste, i keď u mnohých priateľov možno nie. A to nás práve zaujíma :)





Ak máte podobnú skúsenosť ...

Ak sa vám stalo, že ste si počas choroby uvedomili nejakú pozitívnu životnú prioritu, alebo niečo, čo by ste chceli zmeniť a aj ste to potom zmenili, ak sa niekedy zmenil Váš rebríček životných priorít a prečo, napíšte nám do komentov. Aké sú vaše životné priority (5x) a ich poradie nás veľmi zaujíma, napíšt nám ich, prosím. Možno sa navzájom inšpirujeme :)





45 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page