top of page

Keď Ťa cvičenie vážne baví

Aktualizováno: 9. 3. 2021


fithits, môžem o sebe povedať, že pohyb a cvičenia ma vážne baví ! :), Som a vždy som vlastne bola športový typ. Už od malička som mala rada telesnú výchovu, rada som hrávala vybíjanú, volejbal, či basketbal. Basketbal som hrávala na základnej škole dokonca aj súťažne. Neskôr som sa dostala aj k tancu (spoločenské tance a latino), a potom som začala tancovať len salsu, ktorej som sa venovala asi 7 rokov.


fithits blog o skutočnom živote, Keď Ťa cvičenie baví
Sisa cvičí už mnoho rokov, dokonca každý deň
Jogu cvičím už asi 20 rokov.

Momentálne chodím cvičiť do posilňovne v Bratislave na dynamický pohyb nazývaný BODY FORMING, zameraný najmä na posilnenie fyzickej kondície a svalov celého tela. Okrem toho už asi 20 rokov cvičím jogu podľa systému Joga v dennom živote.


Musím povedať, že sú to dva úplne odlišné prístupy k pohybu, spôsoby cvičenia, ktoré odlišne pracujú so svalmi v našom tele. Body Forming pracuje najmä s tými hlavnými svalmi v tele, posilňuje ich, kým jogové cvičenia dávajú dôraz na vnútorné svalstvo a precvičujú ho. Spojenie týchto dvoch prístupov mi dokonale vyhovuje :)



To, čo znamená pohyb som sa však naučila až v joge. Naučila som sa, čo človeku môže pohyb všetko dať, naučila som sa ho preciťovať a vnímať do hĺbky celého systému tela tak fyzického ako aj mentálneho, či energetického. Uvedomiť si ten jemný pohyb, ako sa presúva postupne jednotlivými svalmi, šlachami a úponmi napríklad na rukách, na nohách, či chrbte a aké procesy tam spúšťa. Precítiť časom, ako sa zároveň rozpúšťajú rôzne stuhnutia a bloky, ktoré môžu byť spôsobené nielen fyzicky, ale aj psychicky. Joga mi pomáha nielen posilniť vnútorné (to hlbšie) svalstvo a zlepšiť si tak celkovo zdravie, ale pomáha mi taktiež zbavovať sa každodenného stresu, zhonu a držať sa pozitívneho myslenia. :)


Jogový vedomý pohyb dokáže sval doslova zbaviť všetkého napätia, dokáže tiež zrelaxovať myseľ, ktorá pri ňom získava vnútornú harmóniu a rovnováhu.


To je môj hlavný motivačný prvok, prečo cvičím každý deň.

Mnoho ľudí má problém cvičiť každý deň. Nevedia sa "prinútiť". Ale, ak si človek dokáže udržať disciplínu aspoň nejaký čas, získava skúsenosť, čo všetko mu cvičenie dokáže dať. Ak ho správne cvičí, po určitom čase sa zrazu niečo z,mení. Už si nebudete musieť hľadať čas na cvičenie, cvičenie si nájde čas na vás. :) Vo vašom tele sa začne pomaličky niečo meniť a budete zrazu vnímať viac a viac čaro pohybu. To ovplyvní a stiahne so sebou aj myseľ (ten mocný nástroj, ktorý nami vlastne hýbe). Budete vnímať všetky účinky, ktoré vám pohyb dáva a nebudete možno už chcieť prestať. Získavate nielen na fyzickej úrovni, ale aj na mentálnej úrovni.



Je to úžasný oddych a relax, aj keď si poriadne zamakáte :)

Môj recept na to ako byť FIT:

.1. Ráno vstaňte a ......


Chcete Sisin ranný recept ? napíšte do komentára a pošleme Vám :)


151 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page