top of page
  • Obrázek autoramahim99

10 benefitov používania prírodnej kozmetiky

fithits Prírodná kozmetika je trendom dneška. Každý chce byť zdravý a krásny. Voňavé krémiky a olejčeky sú plné vzácnych ingrediencií a prírodné už vedia vyrobiť takmer všetko od mydla až po riasenku. Aké benefity teda prináša používanie prírodnej kozmetiky?



1. Je bezpečnejšia a lepšia pre prírodu a životné prostredie.

Eko a Bio prírodná kozmetika je všeobecne bezpečnejšia pre životné prostredie. Množstvo syntetických a chemických prísad používaných na výrobu tradičnej kozmetiky ovplyvňuje aj životné prostredie. Napríklad sa dostáva do odpadových vôd. Vedľajšie efekty výrobného procesu môžu tiež poškodiť vzduch, ozónovú vrstvu, vodné plochy a podobne. Jednou z výhod bio kozmetiky je, že je bezpečná pre nás i prírodu. Ľudia, zvieratá a životné prostredie sú viac ušetrení pred škodlivými účinkami syntetických chemikálií a taktiež sa výrobcovia snažia mať ekologickú aj výrobu a obaly týchto prírodných produktov.



Benefity prírodnej bio eko kozmetiky.
Benefity prírodnej kozmetiky.


2. Mnohé značky prírodnej kozmetiky obsahujú množstvo blahodarných prírodných bio zložiek.

Zloženie produktov je jedným zo zásadných rozdielov medzi prírodnou a konvenčnou kozmetikou. Bio prírodná kozmetika obsahuje mnoho vzácnych extraktov z rastlín, rastlinných olejov, či esencií z prírody a neobsahuje, alebo limituje na minimum syntetické konzervanty, ropné deriváty, syntetické základy produktov, dokonca aj syntetické vône.


3. Bio prírodná kozmetika je vhodná aj pre citlivejšiu pleť.

Ďalším benefitom prírodnej kozmetiky je jej dobrá znášanlivosť na pokožke. Môžu ju používať všetky typy pokožky, dokonca existujú aj prípravky pre jednotlivé typy pleti zvlášť. Pre citlivejšiu pleť je prírodná kozmetika obzvlášť vhodná, nakoľko jej zloženie je veľmi jemné. Existujú dokonca aj rady a prípravky pre veľmi citlivú až alergickú pleť BEZ VôNE.



Prírodná kozmetika pre citlivú pleť
Prírodná Bio kozmetika je vhodná pre všetky typy pleti a aj pre tú citlivejšiu.


4. Bio kozmetika neobsahuje parabény ani syntetické parfémy.

Parabény sú konzervačné látky používané v procese výroby kozmetiky. Hoci tieto predlžujú trvanlivosť produktov, môžu mať údajne aj vedľajšie účinky na zdravie. Niektorí odborníci spájajú používanie produktov s parabénmi so vznikom chorôb ako rakovina, oslabená pečeň alebo oslabený imunitný systém. Syntetické parfumy môžu tiež viesť k alergiám a iným neduhom.

Bio kozmetika sa vyrába bez použitia takýchto prísad.




5. Bio prírodná kozmetika nie je ani oveľa drahšia než konvenčná kozmetika.

Veľa ľudí si myslí že prírodná kozmetika je veľmi drahá. Nie je však oveľa drahšia alebo podobne ocenená než konvenčná kozmetika. Navyše musíme zvážiť, že ide o značkovú prírodnú kozmetiku. Presvedč sa v e-shope, že naozaj sú ceny porovnateľné - LINK do E-SHOPU.




Prírodná bio kozmetika má skvelé bohaté výživné zloženia.

6. Bio kozmetika nedráždi pokožku.

Problémy s kozmetikou môžu mať aj ľudia, ktorí nemajú citlivú pokožku. Tie sa môžu prejaviť ako suchá pokožka, svrbenie a začervenanie alebo sa dokonca stať spúšťačom kožných problémov. Tí, ktorí trpia ekzémom a typom dermatitídy, sú obzvlášť náchylní na podráždenie.

Prírodné organické zložky sú k pokožke dostatočne jemné a šetrné. To zabraňuje akémukoľvek podráždeniu, ktoré môže nastať, a umožňuje aj tým, ktorí majú citlivú pokožku a jemnú pokožku, aby si ich užívali. Prípadne siahnite na rady prírodnej bio kozmetiky pre extrémne citlivú, či alergickú pleť.



7. Bio prírodná kozmetika vyživuje pleť.

Rovnako ako mnoho iných produktov vyrobených z organických zložiek, aj prírodná organická kozmetika môže pomôcť dodať pokožke dodatočnú výživu. V takejto kozmetike sa bežne používajú zložky ako jojobový, argánový olej, vitamín E, hamamel, kokosový olej, olivový olej, ricínový olej, extrakty z ruže, či iných rastlín a kvetín. Tieto a ďalšie zložky sú dobre známe tým, že pomáhajú pokožke s výživou. Sú tiež plné antioxidantov, ktoré môžu pomôcť odvrátiť skoré príznaky starnutia alebo jednoducho udržať dobrý vzhľad pleti.




Prírodná Bio kozmetika vyživuje pleť a obsahuje antioxidanty. Tiež hydratuje.

8. Prírodná kozmetika aj na lifting a vrásky.

Prírodná kozmetika taktiež vyvíja rady prípravkov na lifting, výživu a vyhladenie jemných vrások. Používa prírodné zložky, ktoré obsahujú antioxidanty a zložky, ktoré prirodzenie vyhladzujú pleť a zanechávajú ju hydratovanou a vypnutou.

Mnohé čisté rastlinné oleje napríklad obsahujú antioxidanty. Prípravky však aj tak nie sú príliš mastné a dobré sa vstrebávajú.




9. Bio prírodná kozmetika má prípravky pre ženy, mužov, deti, bábätká aj teenedžerov.

Prírodné organické zložky umožňujú vyvinúť skvelú organickú kozmetiku pre starostlivosť o pokožku a vlasy mužov aj žien. Zvláštna starostlivosť sa venuje aj deťom a bábätkám a problematickej pleti teenedžerov.



10. Prírodná kozmetika sa perfektne prispôsobuje telu a stimuluje naše zmysly čisto prírodnými vôňami z esenciálnych olejov.

Kozmetické produkty patriace medzi organickú prírodnú kozmetiku sú veľmi vhodné pre telo, pretože obsahujú zložky podobné bunkovému zloženiu nášho tela, čo umožňuje dosiahnuť vynikajúce výsledky v strednodobom až dlhodobom horizonte.

Esenciálne oleje dodávajú každému prípravku aj aróma terapeutický účinok na zmysly a stimulujú ich k lepšej nálade, či uvoľneniu.






Zdroj:


Reklama a spolupráca:

kontakt pre spoluprácu: fithits@centrum.sk

67 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page