top of page
  • info

Aké účinky má blahodarný arganový olej?

Pokiaľ ste aj vy milovníkmi skvelých prírodných extraktov, olejov a iných produktov, zrejme už dobre poznáte „marocký zázrak“, ktorý sa stal tak veľmi obľúbeným elixírom mladosti, krásy a zdravia aj v západnom svete. Áno, je to populárny arganový olej. Iste ste už o ňom niečo počuli a možno ho už aj máte doma a vo veľkom používate. Má totiž dosť univerzálne použitie, čo je skvelé, lebo ho zároveň môžete aplikovať na pleť, telo, do kúpeľa a dokonca aj na vlasy! Prírodné oleje sú zdrojom bohatých a výživných látok a nie je tomu inak ani pri arganovom oleji. Vyrába sa z marockým orechov argania spinosa a výnimočný je práve obsah rôznych vitamínov – napríklad vitamínu E, F, A a podobne, ako aj ďalších látok. Svet šalie po omega mastných kyselinách a nájdu sa aj tu: omega-9 a omega 6.


arganovy olej

Aké ale účinky teda arganový olej má? V prvom rade môžeme spomenúť že pôsobí proti starnutiu pleti. Používa sa preto v kozmetikách, ktoré sú zamerané na redukciu vrások a omladenie. Jeho revitalizujúce zložky pôsobia na pleť nielen antibakteriálne, ale aj antioxidačne. Môžete ho požívať pokojne napriamo, alebo primiešať pár kvapiek do svojho krému. Spomenúť však treba aj výborné účinky na vlasy a nechty.


arganovy olej

Arganový olej vyhľadávajú totiž mnohý práve pre aplikáciu na vlasy. Podporuje zdravie a rast vlasov a ukázalo sa, že pôsobí výborne aj na nechty. Okrem toho pomáha pri tvorbe kolagénu, čo sa dnes tiež stalo veľmi horúcou témou. Je to teda naozaj výborný prostriedok na skrášlenie, revitalizáciu i omladenie pleti a celkovo aj organizmu. Dokonca niektoré môžete užívať aj vnútorne, to si však vždy overte na balení alebo u výrobcu na webovej stránke v popise. Arganový olej sa dá miešať s inými olejmi alebo s esenciálnymi olejmi. Rozhodne ho môžeme zaradiť medzi obľúbené prírodné prostriedky alebo kozmetiku súčasnej doby.

2 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page