top of page
  • info

Ako inšpirovať deti k čítaniu?

Deti sú radosťou v každého živote a rodičia sa snažia, aby ich deti mali všetko, čo potrebujú, boli zdravé a šťastné. No na mnohé aktivity a činnosti, ktoré si vyžadujú dávku sústredenia sa niekedy ťažko motivujú. Či už sa jedná o čítanie alebo kreslenie či iné podobné činnosti, nie vždy sa dieťa chce zapojiť. V mnohých amerických inštitúciách preto na výučbu používajú rôzne nástroje a pomôcky. Skúšajú a niekedy aj cielene skúmajú, ako ktoré prostriedky fungujú. No a podobnými preskúmaniami prešli aj kúsky zariadenia, ktoré sa v učebniach nachádzajú. Prostredie, v ktorom sa deti pohybujú, napríklad pri výučbe môže mať rôzny charakter, no a niektoré elementy pôsobia na deti lepšie a iné zase horšie. Zistilo sa, že pri činnostiach, na ktoré sa treba viac koncentrovať, je pre deti vhodnejšie pohodlné sedenie, aby sa mohli uvoľniť. Našla sa súvislosť medzi koncentráciou a pohodlným sedením.


ako inšpirovať deti k čítaniu

Preto sa v mnohých prípadoch uprednostňujú pri čítaní a sedení detí sedacie vaky pre deti. Podobné vaky sú totiž veľmi komfortné, prispôsobia sa telu svoji tvarom. Umožňuje to tvarovateľná presýpacia výplň. Jednoducho si dieťa sadne do pekného a komfortného vaku, ktorý môže mať tvar zvieratka alebo stoličky či kresla, opriete si chrbát a vak vám ho pekne podoprie, čím sa svaly jednoducho uvoľnia. Skúste si niekedy posedieť na podobnom vaku aj vy, dospelí, je to naozaj prima!


ako inšpirovať deti k čítaniu

Pohodlie pri sedení teda môže zvýšiť aj koncentráciu detí, napríklad pri čítaní. Pre staršie deti môžu byť vhodné sedacie vaky aj pri štúdiu, učení sa alebo písaní na notebooku či pri oddychu a sledovaní televízie. Možností je naozaj mnoho a prečo ich nevyskúšať. Relaxačné pomôcky sú v dnešnej dobe naozaj priam nevyhnutné, preto je veľmi vítané vyskúšať ich v praxi. Sedacie vaky majú naozaj veľmi mäkké a príjemné povrchy, dobre sa na nich sedí a preto by sa za relaxačnú pomôcku dali naozaj považovať, a to nielen pre deti, ale aj pre dospelých.

2 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page