top of page
  • info

Valentín nie je len komerčným sviatkom!

Rozhodne je potrebné zdôrazniť, že valentín nie je len komerčným sviatkom, ktorý chce z ľudí ťahať ďalšie peniaze. Ak by sme to takto posudzovali, čo by potom boli Vianoce? Valentín má svoje korene vo veľmi pekných a vzletných myšlienkach vzájomného rešpektu previazanosti a aj keď už nikto presne nevie, kde vznikol, zvyknú ho oslavovať ľudia v USA, Spojenom kráľovstve, ale aj v Európe. Možno sa zvyky trochu líšia, ale prečo by nemohol existovať sviatok lásky? Je veľmi dôležité aj pekné si lásku pripomínať a uctiť si jej význam. Srdce je veľký symbol, ktorý by mal ľudí spájať a odstraňovať hádky, disrešpekt a negatívne energie. Na Valentína môžete dať darček či niečo symbolické nielen svojej láske, ale aj Ďalším ľuďom, na ktorým vám záleží. Nie sú totiž samozrejmosťou.


sviatok valentin

Tak, ako si deti v amerických školách dávajú navzájom valentínky, tak by si aj ľudia mohli dať aspoň na Valentína príjemné pocity lásky a pripomenúť si ju. Môžete si spraviť pekný deň či večer s celou rodinou, urobiť nezabudnuteľné zážitky deťom a naučiť ich, že láska rozhodne nie je samozrejmosťou, ale je výsadou a musí sa živiť a opatrovať.


valentín a srdce

Valentín sa oslavuje rôzne, niekde je to vyslovene sviatok zamilovaných, no inde sa rozšíril aj na pekné vzťahy medzi priateľmi, kolegami a podobne. Tak či onak môžeme si aspoň to symbolickou čokoládou spomenúť na všetkých tých, ktorých máte radi a ktorí sú pre vás dôležití. Vôbec to nie je trápne, práve naopak, je to prejav veľkosti a rešpektu, ktorý je naozaj cool. Valentínka, pohľadnica, čokoláda v tvare srdca, kvety, plyšiaky či iné milé drobnosti sú na Valentína bežným darčekom, ktorý poteší naozaj každého. Už len to, že si na niekoho spomeniete je veľká vec a iste ho to poteší. Rozhodne si užite tento skvelý a milý sviatok a nezabudnite si spomenúť úplne na všetkých, ktorých máte radi. Potešia sa!

1 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page