top of page
  • info

Weleda: Príbeh firmy, ktorá existuje už viac ako 100 rokov

Niektoré príbehy sú veľmi zaujímavé, zvlášť keď sa jedná o firmu, ktorá prežila už viac ako 100 rokov - Weledu. Takých zrejme nie je veľa, tak sa môžeme inšpirovať. Príbeh značky Weleda, ktorá je dnes svetoznámou prírodnou kozmetikou, sa začal viac než pred 100 rokmi, ešte v roku 1921. O jej vznik sa zaslúžil Rudolf Steiner, zakladateľ antropozofickej filozofie zmeranej najmä na človeka a jeho fungovanie s prírodou.


Chorvátsky rodák sa narodil za vtedajšieho rakúsko-uhorského cisárstva a z chorvátskeho mestečka sa hneď nato s rodičmi presťahovali na územie dnešného Rakúska, kde vyrastal a študoval.


Hovorí sa, že už ako malý chlapec mal jasnozrivé zážitky a otváral sa mu mnohými nepoznaný neviditeľný svet. Zaujímal sa o matematiku a prírodné vedy, ktoré vyštudoval na technickej vysokej škole vo Viedni.


I keď ho osud viedol na rôzne miesta, snažil sa pochopiť filozofov, spisovateľov i umelcov a rôzne smery myslenia, s lekárkou Itou Wegmanovou založili v roku 1921 prírodnú kozmetiku, ktorá v sebe niesla posolstvo a myšlienky antropozofie, ktorú založil v rámci spoločnosti Goethean. Weleda sa postupne vyvíjala a dnes má viacero kvalitných produktových radov pleťovej a telovej kozmetiky, ale aj mastičiek a prípravkov.



weleda

V súčasnosti má Weleda nielen vlastné polia s biodynamickým ekologickým poľnohospodárstvom pre kultiváciu svojich rastliniek, ale aj tím viac než 100 špecialistov a výskumníkov. Výskum tvorí podstatnú časť aktivít tohto kozmetického výrobcu. Skôr než sa extrakt pridá do produktu, prechádza hĺbkovým testovaním. Skúma sa z rôznych uhlov pôsobenia na človeka a pokožku.


Okrem toho si spoločnosť vychovala aj parfumérov, nakoľko vôňa Weleda produktov predstavuje jeden z dôležitých aspektov účinku na človeka ako celok.


Najznámejšími produktovými radmi prírodnej kozmetiky sú Weleda Baby pre bábätká a deti, Weleda Skinfood univerzálny obľúbený rad alebo napríklad z vlasovej starostlivosti je to Weleda rozmarínové vlasové tonikum a Weleda vlasový olej určené na posilnenie pokožky hlavy i rast vlasov.





3 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page